Slideshow

NL /

English

Ontwerpopdracht, 2008


Ontwerp van 2 villa's voor een particuliere opdrachtgever. De villa's liggen nabij de top van een berg en hebben een breed panoramisch uitzicht over de Griekse kustlijn.

De villa's hebben ieder een eigen specifiek uitzicht door de verschillende ligging op de berghelling. De gele villa ligt

hoger dan de groene villa, maar is hier in zijn uitzichten nog steeds anders georiënteerd. Waarbij de onderliggende

villa geen uitzicht beperking geeft. Door de villa's ieder met een eigen neutrale kleur uit het landschap te behandelen, worden zij hier in opgenomen zonder de schoonheid van de vallei te verstoren. Het afgeschuinde vormgebruik correspondeert met de ruwheid van het landschap en biedt een diversiteit aan perspectieven op de kustlijn. Door de uitstekende vloervelden ontstaat een ruim terras en een verkoelende schaduwwerking van de dakrand. De daklijn loopt schuin op en vergroot daarmee het perspectief.  



Programma:       2 villa's

Oppervlak:         160m2 vloeroppervlak per villa

Kosten:               -

Opdrachtgever:  Privé

Locatie:              Peleponessos, Griekenland

Villa G+Y

Locatie: Peloponessos, Griekenland



Bouwaanvraag voor 2 villa's.