Ontwerp en supervisie van architectuur villa’s

NL /

English

Media

NIEUWS:  Interieur design gerealiseerd, Februari 2012


Voor een appartement in Rotterdam is een nieuw interieur ontworpen. Het ontwerp resulteert in een meer open indeling en hogere efficiency in het gebruik van de ruimtes. Een van de nieuwe elementen is een multifunctionele kast. Het werk is eind januari 2012 voltooid januari 2012.

NIEUWS:  Video presentatie Villa BH online, Oktober 2011


Speciaal voor de rondreizende tentoonstelling Basic Instincts hebben we een film gemaakt, die het dagelijks gebruik van Villa BH op een zomerdag illustreert.

Appartement Rd

NIEUWS:  Introductie Villa Al, Januari 2012


Dit voorstel benadrukt de natuurlijke kwaliteiten en karakteristieken van de locatie. Een slingerende rivier door het groene landschap is vertaald naar een slingerende route door een groene woning.

Villa Al

3D-impressie van Villa Al in zijn natuurlijke context.

Foto van de woonkamer richting de multifunctionele ruimte.

NIEUWS:  Tentoonstelling Basic Instincts in Arnhem, Maart 2012


Objecten, foto’s en schaalmodellen gecreëerd door jonge product ontwerpers, fotografen en architecten zijn te zien in de

tentoonstelling Basic Instincts, in de Eusebiuskerk door Premsela en het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Basic Instincts is een multidisciplinaire show van hedendaagse visies in Nederlandse mode, design en architectuur. Te zien in Arnhem van 2 Juni tot 29 Juli 2012. Basic Instincts was voor het eerst te zien in Berlijn in Juli 2011. Een presentatie van Villa BH is de bijdrage van WHIM architecture.


Photo opening Basic Instincts in Berlin. Photo by Trevor Good.

NIEUWS:  Nieuwe foto's Villa Ug Apeldoorn, Mei 2012


Modernisering en uitbreiding van een bestaande bungalow; De woning is gereorganiseerd met een nieuw dak en verbeterde isolatie. Het dak van de  bungalow is opgetild en het programma is volledig opnieuw ingedeeld. Scheidingswanden zijn gesloopt om ruimtes te vergroten en mooie doorzichten te creëren. Door de keuken de verplaatsen, naar wat eerst een slaapkamer en douche was, ontstaat nu een eetkeuken met een aangename relatie tot de tuin. Deze nieuwe keuken bevindt zich in de oorspronkelijke uitbouw aan de achterzijde van de woning. Met het nieuwe dak is dit een aantrekkelijke eetruimte geworden.


Villa Ug

Foto werkruimte Villa Ug (nog af te werken). Foto door WHIM architecture.

NIEUWS:  Concept Kite villas El Gouna, Egypt, Augustus 2012


Naast een Kitesurfschool werkt WHIM aan het  concept om villa's voor Kitesurfers te ontwikkelen. De villa's hebben direct toegang tot het open water. Het villa design is specifiek voor Kitesurfers, wat resulteert in een vrije vorm en een maximale relatie tot het open water.


De vier villa’s hebben ieder een eigen identiteit binnen de groep.KiteVillas

3D impressie van de Kite villa's in vogelvlucht door WHIM architecture.

Foto opening Basic Instincts in Shenzhen. Foto door Vivian Cheng.

NIEUWS:  Villa Siga Siga laatste fase voltooid, Griekenland, November 2012


De bouw van de benedenverdieping is gereed. Villa Siga Siga is een villa op een berg nabij de Griekse kustlijn. Het huis geniet van een breed uitzicht over het land en de zee.  Villa Siga Siga

Foto terras benedenverdieping Villa Siga Siga, Oktober 2012.

NIEUWS:  Villa ontwerp voor Kerckebosch, Zeist, Oktober 2012


Het ontwerp combineert traditionele architectuur met de boomrijke context. Een maximaal aantal aanwezige bomen zijn behouden en onderdeel van de woning geworden.VillaKb

3D impressie interieur woonruimte Villa Kb, Oktober 2012.

NIEUWS:  Tentoonstelling Basic Instincts opent in Shenzhen, China , Oktober 2012


Opening in de OCT Art & Design Gallery in Shenzhen. Basic Instincts is een multidisciplinaire show van hedendaagse

visies in Nederlandse mode, design en architectuur. WHIM draagt bij aan de tentoonstelling met Villa BH.

De tentoonstelling loopt tot 22 November 2012.

Volg ons op Facebook:

NIEUWS:  Ontwerp voor een drijvende villa, Juli 2013

Samen met een maritiem architect werken wij aan de ontwikkeling van een drijvende woning gerealiseerd uit plastic afval in kustgebieden. Het prototype is een drijvende woning uit composiet. De woning heeft zijn eigen groenvoorziening en is zelf zoveel mogelijk zelfvoorzienend.

REvilla

3D impressie RE:villa, juli 2013.

NIEUWS: 1ste Priis voor sofa ontwerp, Juni 2013

Sofa ontwerp in recycled plastic wint prijs voor realisatie. De sofa zal gebruikt worden door de Stoere Vrouwen, een organisatie die het bewustzijn onder het winkelend publiek vergroot. Met de realisatie van de sofa in recycling van gebruikte plastic tasjes brengen wij de plastic vervuiling onder de aandacht.
Sofa

3D impressie van de sofa met een Stoere Vrouw, Mei 2013.

NIEUWS: Ontwerp Tuinhuis XL, Villa Leonidas, Februari 2014

Ontwerp voor een groene villa binnen de verkaveling van Leonidas Rotterdam . Het ontwerp sluit aan bij de groene omgeving. De villa is compact binnen de stedelijke context.Leonidas

3D-impressie Villa Leonidas, Februari 2014.

NIEUWS: Schetsontwerp voor modernisering van bestaande woning in Geleen, Limburg, December 2013

Modernisering voorstellen voor de begane grond. De verschillende opties tonen de potentie van de modernisering, herindeling en een nieuwe glasgevel.

Geleen

3D-impressie interieur Geleen, December 2013.

NIEUWS: Bouw villa uitbreiding gestart, Villa BH Plus, Mei 2014

Villa BH krijgt een uitbreiding in de vorm van een gastenverblijf op de bestaande garage en carport. Hiermee krijgt de villa een nieuwe dakvorm en entreegevel die het bestaande ontwerp aanvullen.Villa BH Plus

3D-impressie Villa BH Plus, mei 2014.

NIEUWS: Ontwerp voor een nieuw type drijvende woning, April 2014

Villa Float is een innovatie in het drijvende bouwen, waarbij verschillende disciplines samenkomen om tot een nieuw drijvend woonmodel te komen. Villa Float is een milieubewust en toekomstbestendig woningtype.

Geleen

3D-impressie Villa Float @ Rijnhaven, Rotterdam, April 2014.

NIEUWS: Modernisering en uitbreiding gezinswoning, Mei 2015

Woning BR krijgt een meer open plattegrond en een extra woonlaag met dakterras. Er is meer openheid gecreëerd door een nieuwe draagconstructie op de begane grond. De keuken wordt onderdeel van de woonkamer en verbreedt het panoramisch uitzicht op de polder. Op het bestaande platte dak komt een extra woonlaag met een ruim dakterras om het woongenot zowel binnen als buiten te vergroten. Deze zomer zullen we de realisatie van de dakopbouw tonen.


Sinds eind 2014 hebben we aan meerdere moderniseringen van bestaande woningen gewerkt. Binnenkort zullen we daarvan de resultaten kunnen tonen.

Foto collage modernisering gezinswoning, mei 2015.

NIEUWS: Schetsontwerp compacte villa, Oktober 2014

Voor een Rotterdams stel hebben we een compacte milieuvriendelijke woning ontworpen. De villa is bedoeld voor de nieuwe woonwijk Leonidas, waar een milieuvriendelijke woonomgeving gestimuleerd wordt.

Het ontwerp heeft een open plattegrond en sterke relatie met de groene omgeving. De gekozen materialen en zonnepanelen zorgen

voor een nauwkeurige inpassing binnen de duurzame en stedenbouwkundige context.

Leonidas

3D-impressie Villa Leonidas oktober2014.

NIEUWS: Voorlopig ontwerp Leonidas goedgekeurd, November 2015

Op het voormalige hockey veld van Leonidas komen meerdere compacte villas te staan in particulier opdrachtgeverschap. Momenteel ontwerpen wij een villa voor een Rotterdams gezin.

Het ontwerp is een compacte villa met een milieuvriendelijk karakter. Zowel in de materiaalkeuze als de installaties wordt gekozen voor een zo laag mogelijke milieu impact. Begin november is het voorlopig ontwerp goedgekeurd door de Gemeente Rotterdam en kunnen we door met het definitief ontwerp. De start bouw staat nu gepland in de zomer van 2016.

Foto collage villa Leonidas, november 2015.

NIEUWS: Modernisering woning Geleen in uitvoering, September 2015

Voor een bestaande woning in Geleen zijn diverse varianten geschetst hoe de woning gemoderniseerd kan worden en hoe de relatie met het bestaande hof verbeterd kan worden. Uit de verschillende mogelijkheden is uiteindelijk een ontwerp gekozen, dat nu in uitvoering is. De indeling van de begane grond wordt een stuk efficiënter gemaakt en er wordt een nieuwe glasgevel geplaatst voor een vergrote daglicht toetreding en relatie met het hof.

Foto werk in uitvoering woning Geleen, september 2015.

NIEUWS: Modernisering en uitbreiding gezinswoning, Juni 2015

Woning BR krijgt een meer open plattegrond en een extra woonlaag met dakterras. Er is meer openheid gecreëerd door een nieuwe draagconstructie op de begane grond. De keuken wordt onderdeel van de woonkamer en verbreedt het panoramisch uitzicht op de polder. Op het bestaande platte dak komt een extra woonlaag met een ruim dakterras om het woongenot zowel binnen als buiten te vergroten.

Foto werk in uitvoering dakopbouw Berkel en Rodenrijs, juni 2015.

NIEUWS: Casco gereed uitbreiding Villa BH, Juni 2015

Villa BH heeft een uitbreiding in de vorm van een gastenverblijf op de bestaande garage en carport. Hiermee krijgt de villa een nieuwe dakvorm en entreegevel die het bestaande ontwerp aanvullen.Villa BH Plus

3D-impressie Villa BH Plus, mei 2014.